DISTRIBUIȚI
kosovapress.com
NATO Secretary-General Jens Stoltenberg briefs the media ahead of a NATO foreign ministers meeting at the Alliance headquarters in Brussels, Belgium, May 19, 2016. REUTERS/Francois Lenoir

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, nu se aşteaptă ca Alianţa nord-atlantică să desfăşoare forţe în nord-estul Siriei, precizând că nu au existat solicitări în acest sens, transmite dpa, potrivit agerpres.

Stoltenberg a atras însă atenţia asupra intereselor legitime ale NATO din regiune, ca membru al coaliţiei internaţionale care luptă împotriva grupării extremiste Statul Islamic.


Citește și : Ruşii nu mai vor să vadă picior de american în Siria. Mesajul clar al Moscovei

„Este extrem de important să se asigure că luptătorii SI capturaţi nu sunt eliberaţi şi de aceea cei prezenţi pe teren au responsabilitatea de a asigura că nu se întâmplă acest lucru şi că aceştia rămân în captivitate”, a spus secretarul general al NATO, potrivit dpa.

Citește și : Sătenii din Grecia i-au luat la pietre pe migranţi: ‘Închideţi frontierele!’

Comentând planul evocat zilele trecute de ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, privind crearea unei zone de securitate controlate internaţional în nordul Siriei, Jens Stoltenberg a calificat drept „pozitiv” faptul că aliaţii propun variante în vederea unei soluţii politice în regiune, pentru a adăuga însă că „fireşte, există numeroase provocări, întrebări la care trebuie să se găsească răspuns”.