DISTRIBUIȚI
kosovapress.com
NATO Secretary-General Jens Stoltenberg briefs the media ahead of a NATO foreign ministers meeting at the Alliance headquarters in Brussels, Belgium, May 19, 2016. REUTERS/Francois Lenoir

NATO ar putea prelua instruirea forţelor de securitate kurde din Irak de la coaliţia internaţională condusă de SUA care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a declarat vineri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează DPA, potrivit agerpres.

În cadrul unui discurs susţinut la Conferinţa pentru securitate de la Munchen, Stoltenberg a spus că NATO ca atare nu a fost prezent în zonele nordice controlate de kurzi, dar a precizat că personal militar din statele membre a fost implicat în instruirea lor.


Citește și : Armata turcă a doborât un elicopter sirian la Alep

„Vom decide acum cu exactitate cum vom amplifica prezenţa NATO şi poate vom prelua unele dintre activităţile de instruire pe care aliaţii din cadrul NATO le furnizează în prezent în cadrul coaliţiei”, a afirmat Stoltenberg.

Miercuri, NATO a decis să-şi extindă misiunea din Irak, care a fost suspendată din motive de securitate. Jens Stoltenberg a anunţat a doua zi că guvernul irakian este de acord cu această decizie, în pofida unei solicitări anterioare a parlamentului din această ţară ca militarii străini să părăsească Irakul.

Citește și : Croaţia speră să scape anul acesta de vizele SUA