DISTRIBUIȚI
NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat miercuri că instalarea lui Joe Biden la Casa Albă reprezintă „începutul unui nou capitol” şi a evidenţiat că doreşte să menţină o cooperare strânsă cu noul preşedinte american, transmite EFE, potrivit agerpres.

„O NATO puternică este bună atât pentru America de Nord, cât şi pentru Europa, dat fiind că niciunul dintre noi nu poate aborda singur dificultăţile cu care ne confruntăm. Astăzi este începutul unui nou capitol şi aştept cu nerăbdare cooperarea noastră strânsă!”, a scris Stoltenberg pe contul său de Twitter.


Citește și : Donald Trump a plecat pentru ULTIMA DATĂ de la Casa Albă

Totodată, într-un comunicat de presă, şeful NATO a subliniat că legătura dintre SUA şi Europa „este baza securităţii noastre”.

„Timp de mai bine de 70 de ani, alianţa noastră transatlantică a garantat libertatea, pacea şi securitatea popoarelor noastre. Leadership-ul Statelor Unite continuă să fie esenţial, în timp ce acţionăm împreună pentru a ne proteja democraţiile, valorile şi ordinea internaţională bazată pe norme”, a apreciat Stoltenberg.

Citește și : Franța vrea controale sanitare la frontierele din interiorul UE

Secretarul general al NATO a mai spus că aliaţii trebuie să rămână uniţi pentru „a aborda consecinţele asupra securităţii ce rezultă din ascensiunea Chinei, ameninţarea terorismului, inclusiv în Afganistan şi Irak, şi o Rusie mai fermă”.

„Niciunul dintre noi nu poate face faţă singur acestor provocări, însă împreună în NATO reprezentăm un miliard de oameni şi jumătate din forţa militară şi economică a lumii”, a constatat Stoltenberg, care şi-a exprimat speranţa că va conlucra strâns cu Biden şi că va avea prilejul să-i ureze bun venit la summitul NATO de la Bruxelles din acest an.