DISTRIBUIȚI
Digi24

Naţiunile din cadrul Alianţei Nord-Atlantice vor trebui să ofere susţinere militară Ucrainei pe termen lung, în contextul războiului de uzură cu Rusia, afirmă secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat cotidianului The Guardian, informează mediafax.

„Preşedintele Vladimir Putin nu are în plan pacea, ci mai mult război”, afirmă Jens Stoltenberg, notând că Rusia a intensificat producţia industrială militară şi „colaborează ci regimuri autoritariste precum Iranul, Coreea de Nord şi alţii pentru a obţine armament suplimentar”.


Citește și : CUTREMUR puternic în Turcia

În acest context, Stoltenberg insistă că Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania şi celelalte naţiuni din cadrul NATO trebuie să susţină Ucraina pe termen lung cu armament şi muniţie. „Trebuie să continue sprijinul, deoarece este un război de uzură; este vorba de capacitatea industrială necesară pentru susţinerea asistenţei”, a argumentat Stoltenberg.

„La summitul NATO programat la Vilnius în iulie, mă aştept ca statele aliate să accepte un nou angajament, mai ambiţios, în domeniul apărării, cu bugete de cel puţin 2% din PIB pentru investiţii în apărare”, a insistat Stoltenberg.

Citește și : Antony Blinken pledează pentru revenirea Statelor Unite în cadrul UNESCO