DISTRIBUIȚI
kosovapress.com
NATO Secretary-General Jens Stoltenberg briefs the media ahead of a NATO foreign ministers meeting at the Alliance headquarters in Brussels, Belgium, May 19, 2016. REUTERS/Francois Lenoir

Croaţia este un aliat extrem de respectat şi de angajat, ce are o contribuţie considerabilă la NATO prin participarea sa la diverse misiuni şi operaţiuni, a declarat joi, la Bruxelles, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează Hina, potrivit agerpres.  

Înaintea unei întâlniri cu premierul croat Andrej Plenkovic, Stoltenberg a amintit câteva dintre aceste contribuţii ale Croaţiei – în Irak prin ajutorul la combaterea terorismului internaţional, în Kosovo prin contribuţia la stabilizarea acelei părţi a Balcanilor Occidentali, precum şi în regiunea baltică şi în operaţiuni maritime.


Citește și : Grecia își redeschide porțile pentru turiști

”Diversitatea contribuţiilor dumneavoastră arată angajamentul Croaţiei faţă de agenda NATO”, a spus reprezentantul Alianţei Nord-Atlantice.

El a salutat creşterea cheltuielilor pentru apărare în Croaţia în vederea atingerii ţintei de 2% din PIB stabilite de NATO pentru statele sale membre.

De partea sa, şeful guvernului croat a anunţat că ţara îşi va spori prezenţa în Kosovo în următoarele săptămâni.

”Cred că am demonstrat că suntem un aliat şi partener ferm şi de încredere în toate activităţile militare şi politice ale Alianţei”, a subliniat Plenkovic, dând asigurări că ţara sa va avea o contribuţie adecvată la alianţă şi la parteneriatele ei.

În timpul vizitei la Bruxelles, care se încheie vineri, Andrej Plenkovic va avea întrevederi cu oficialităţi UE şi cu premierul belgian, Alexander De Croo.

Citește și : Ungaria face publice contractele pentru vaccinuri și provoacă UE să facă la fel