DISTRIBUIȚI

Ţările occidentale vor trebui să sprijine Ucraina încă pentru mult timp, în contextul invaziei ruse din această ţară, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu apărut joi în cotidianul The Guardian, potrivit DPA şi agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin „nu intenţionează să obţină pacea, ci vrea mai mult război”, a precizat şeful NATO.


Citeşte şi: Majoritatea românilor nu este de acord cu trimiterea de arme pentru Ucraina – Black News

Stoltenberg a adăugat că Rusia îşi sporeşte producţia militară industrială şi apelează la regimurile autoritare într-o încercare de a obţine mai multe arme.

Ca urmare, SUA, Marea Britanie, Germania şi alte state occidentale trebuie să fie pregătite să sprijine Ucraina cu arme, muniţie şi piese de schimb pentru o perioadă lungă de timp.

„Nevoia va continua să existe, deoarece este vorba de un război de uzură. Este vorba de capacitatea industrială de a menţine sprijinul”, a spus el.

Citeşte şi: Dacă Rusia va cuceri Ucraina, China va câștiga – Black News

La începutul acestei săptămâni, ţările din UE au convenit să ofere Ucrainei un milion de cartuşe de artilerie în următoarele 12 luni, a mai declarat Stoltenberg.

Prin echipamentul oferit de Occident, ucrainenii vor putea „să lanseze o ofensivă şi să recucerească teritorii”, adăugând însă că NATO nu este parte a conflictului.