DISTRIBUIȚI
Reuters

Ploi torenţiale au fost înregistrate miercuri în zonele afectate de cutremurul produs luni în vestul Japoniei, pe fondul unei serii de replici ale seismului, informează DPA, potrivit agerpres.

Potrivit responsabililor de la Agenţia meteorologică niponă, în Osaka şi în zonele adiacente – puternic afectate de cutremurul cu magnitudinea 6,1, survenit în urmă cu două zile – există un risc din ce în ce mai pregnant de producere a unor alunecări de teren şi de prăbuşire a unor case.


Citeşte şi: O explozie ‘minoră’ a provocat evacuarea unei staţii de metrou din Londra – VIDEO

Seismul s-a soldat cu moartea a cinci persoane şi cu rănirea a circa 400. De asemenea, de teama unor replici, 1.600 de persoane evacuate au rămas în centrele de prim ajutor din prefectura Osaka, a indicat guvernul.

Ploile de miercuri au îngreunat eforturile de revenire la normal în unele părţi ale Osakăi, unde alimentarea cu apă şi gaz a fost întreruptă.

Agenţia menţionată a emis un avertisment de ploi torenţiale în anumite zone ale oraşului Osaka miercuri, prognozând până la 300 de milimetri de precipitaţii în
regiunea Kansai şi de până la 160 de milimetri în regiunea Tokai până joi la prânz.

Citeşte şi: SUA se retrag OFICIAL din Consiliul Drepturilor Omului al ONU

Instituţia a avertizat, de asemenea, cu privire la producerea de inundaţii, furtuni, vânturi puternice şi creşterea nivelului apelor.

De altfel, în partea de sud a insulei Kyushu, în ultimele 24 de ore au fost înregistraţi deja 350 milimetri de precipitaţii, a indicat Agenţia meteorologică niponă.