DISTRIBUIȚI
7sur7.be

Stick-ul USB pentru stocarea de date descoperit în biroul lui Mickael Harpon, care şi-a ucis joia trecută patru colegi la Prefectura de Poliţie din Paris, este în continuare examinat, în acest stadiu nefiind descoperit vreun „transfer ilicit de date”, potrivit unei surse apropiate anchetei, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

„Stick-ul USB este în continuare în curs de examinare”, a declarat această sursă, confirmând o informaţie a săptămânalului Le Point.


Citește și : Preşedintele iranian cere reţinere Ankarei; armata a început un exerciţiu la graniţa cu Turcia

Numeroşii anchetatori ai Poliţiei Judiciare (PJ) pariziene mobilizaţi pentru examinarea conţinutului acestui stick USB cu mare capacitate de stocare „au lucrat până la orele trei dimineaţa”, a precizat sursa.

Potrivit primelor verificări ale experţilor informatici, „nu există transferuri ilicite de date”. „Tot ce este pe acest stick USB a fost transferat în cadrul funcţiei” pe care o deţinea Mickael Harpon, informatician la serviciul tehnic din cadrul Direcţiei de Informaţii de la Prefectura Poliţiei din Paris (DRPP), a comentat sursa, care nu a dorit să ofere mai multe detalii.

După descoperirea stick-ului USB, anchetatorii încearcă să facă un „inventar exhaustiv” al conţinutului acestuia, în special pentru a afla dacă imagini de propagandă ale organizaţiei Stat Islamic (SI) care se găsesc pe el, precum şi date cu privire la angajaţi ai Prefecturii din Paris aveau sau nu legătură cu activitatea profesională a lui Mickael Harpon.
Patru funcţionari ai Prefecturii de la Paris au fost ucişi la 3 octombrie de către acest agent administrativ, prezentat ca radicalizat.

Citește și : UE nu are nicio ofertă de concesie pentru un acord de Brexit cu Londra (surse)