DISTRIBUIȚI
dpa

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a avertizat marţi cu privire la folosirea religiei pentru câştiguri politice, în discursul său inaugural la Adunarea Mondială Religiile pentru Pace, care are loc la Lindau, în sudul Germaniei, transmite dpa, scrie agerpres.

‘Religia nu poate fi niciodată o justificare pentru ură şi violenţă. Nu ar trebui să se poarte niciun război în numele religiei’, a declarat preşedintele Steinmeier.


Citește și : Donald Trump a devenit bunic pentru a zecea oară

În loc de a fi ‘motive de discordie şi război’, religiile ar trebui să funcţioneze ca ‘instrumente ale păcii’, a adăugat el.

‘Propriile lor aspiraţii ar trebui să însemne ca religiile să se simtă chemate să colaboreze în mod energic la realizarea obiectivelor de dezvoltare ale ONU’, a pledat Steinmeier în discursul său.

În jur de 900 de delegaţi – reprezentanţi ai unor grupuri religioase, ai lumii politice din peste 100 de ţări şi ai unor organizaţii internaţionale – sunt aşteptaţi la reuniunea interreligioasă organizată timp de trei zile la Lindau de organizaţia neguvernamentală ‘Religiile pentru Pace’.

‘Această întâlnire este un semn de speranţă într-o lume agitată’, a arătat Heinrich Bedford-Strohm, şeful consiliului Bisericii Evanghelice din Germania.

Citește și : Chișinăul răspunde Moscovei după readucerea în discuție a Planului Kozak