DISTRIBUIȚI
fusiontables.google.com

Un steag al Rusiei a fost agăţat pentru scurt timp pe schelele de la catedrala din Salisbury, la un an după ce fostul spion rus Sergei Skripal şi fiica sa au fost otrăviţi cu Novichok în oraş, The Guardian, scrie News.ro .

Steagul a fost dat jos, duminică, după ce personalul catedralei a aflat de incident. Se crede că cineva a urcat pe schelă şi l-a plasat acolo în timpul nopţii.


Citește și : Forţele navale iraniene au inaugurat noul submarin capabil să lanseze rachete de croazieră

Pe 4 martie se împlineşte un an de la atacul asupra lui Skripal.

Skripal şi fiica sa, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi, pe o bancă publică, la Salisbury. Ei şi-au revenit după ce au fost otrăviţi, o operaţiune care s-a soldat cu alte două victime, un agent de poliţie şi o femeie care a murit după ce intrat în contact cu acelaşi agent neurotoxic.

În septembrie, procurori britanici de la Ministerul Public al Coroanei (CPS) au inculpat de tentativă de omor doi cetăţeni ruşi, prezentaţi ca fiind agenţi din cadrul serviciului militar de informaţii rus şi care au acţionat sub numele de împrumut Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov.

Cei doi au dezminţit orice implicare în otrăvire şi au spus că s-au dus ca turişti la Londra, iar apoi la Salisbury, pentru a vizita „celebra catedrală” din acest oraş.

Citește și : PANICĂ la Paris. Un cartier, evacuat din cauza unei bombe de aviaţie din al Doilea Război Mondial