DISTRIBUIȚI

Autorităţile din statul Western Australia au îndemnat locuitorii din zonele costiere centrale să se adăpostească sau să părăsească regiunea, sâmbătă, în contextul apropierii ciclonului Seroja de ţărmurile din Mid West, ferite de obicei de astfel de fenomene meteorologice, relatează Reuters, potrivit agerpres.   

Locuitorii din regiunile Mid West şi Gascoyne din Western Australia au fost îndemnaţi să îşi finalizeze planurile de urgenţă, ciclonul urmând să crească în intensitate până la categoria a treia, în cursul nopţii.


Citește și: UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Potrivit prognozelor, ciclonul ar urma să lovească o regiune în care clădirile nu sunt construite pentru a rezista vânturilor ciclonice.

„Este o situaţie foarte gravă. Potenţialul de devastare pe scară largă este semnificativ”, a declarat pentru Australian Broadcasting Corporation (ABC) responsabilul pentru servicii de urgenţă ale statului, Fran Logan.

„Sperăm că vom putea trece peste aceste câteva zile fără pierderi de vieţi omeneşti şi fără daune materiale grave. Trebuie să lucrăm pe baza celui mai rău scenariu”, a spus Logan, adăugând că în regiune nu au mai fost consemnate vânturi ciclonice de zeci de ani.

Citește și: Republica Moldova va cumpăra 400.000 de doze de vaccin chinezesc Sinovac

Biroul australian de meteorologie prognozează vânturi distructive cu rafale de până la 150 de kilometri la oră şi ploi abundente, care ar putea provoca daune semnificative comunităţilor costiere pe măsură ce ciclonul se va deplasa peste zonele de coastă şi va înainta pe uscat.

Zona cu cel mai mare risc de rafale de vânt distructive este regiunea de coastă dintre Geraldton, la 200 kilometri nord de Perth, şi Denham, la 500 kilometri nord de acest oraş.