DISTRIBUIȚI
YouTube

Statul australian Victoria a extins măsurile de urgenţă impuse pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, în pofida unei scăderi a ratei de apariţie a noilor infecţii, informează agenţia Xinhua, scrie agerpres.

Autorităţile din Victoria au anunţat duminică seara că starea de urgenţă în vigoare va fi prelungită încă patru săptămâni, ceea ce va permite continuarea carantinei de nivel 4 şi a unei interdicţii pentru circulaţia pe timp de noapte impusă în capitala statului, Melbourne.


Citește și : Cutremur cu magnitudinea 5,1 în largul insulei greceşti Hydra

Luni, statul a înregistrat 25 de decese asociate COVID-19, cel mai mare număr consemnat într-o zi. Cu toate acestea, numărul cazurilor de noi infecţii a fost de 282, continuând o tendinţă descendentă constantă.

În pofida numărului în scădere al cazurilor, autorităţile statale au declarat că este important ca populaţia să nu devină prea încrezătoare şi au făcut apel la continuarea eforturilor pentru stoparea răspândirii virusului, în special prin limitarea deplasărilor.

”Vom învinge acest virus, iar extinderea stării de urgenţă ne asigură că deţinem toate instrumentele necesare pentru această luptă”, a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews.

Citește și : Lukaşenko se ‘ține tare’: Nu vor avea loc noi alegeri prezidenţiale în Belarus

”Mulţumesc fiecărui cetăţean al statului Victoria care face parte din echipa noastră masivă ce menţine comunitatea noastră în siguranţă; le puteţi mulţumi dacă respectaţi regulile ce ne vor ajuta să trecem cu bine peste pandemie”, a adăugat premierul.

Starea de urgenţă a fost prelungită până la data de 13 septembrie, ora locală 23:59, ceea ce permite poliţiei să continue să vegheze la respectarea măsurilor de distanţare fizică şi izolare. Amenzile aplicate pentru nerespectarea acestora pot varia între 200 de dolari australieni (143 de dolari americani) pentru nepurtarea măştii în public şi 20.000 de dolari australieni (14.300 dolari americani) pentru abateri repetate de la regulile privind carantina.