DISTRIBUIȚI
AFP

Trei staţii de metrou din centrul Londrei vor fi închise în cea mai mare parte a dimineţii de luni 19 septembrie, când vor avea loc funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, a anunţat vineri Transport for London (Tfl), conform EFE, potrivit agerpres.

Compania care gestionează reţeaua de transport public din capitală a precizat că închiderea staţiilor Westminster, St James’s Park şi Hyde Park Corner se va face pentru a evita aglomeraţia celor care se deplasează în apropierea Westminster Abbey, unde va avea loc serviciul religios.


Citeşte şi: Armata ucraineană a descoperit o groapă comună la Izium – FOTO – Black News

Agenţia a precizat că intenţionează să redeschidă staţiile afectate după încheierea funeraliilor pentru a ajuta oamenii să părăsească zona.

Staţia Green Park va permite plecări cu metroul doar între orele 9:00 GMT şi 19:00 GMT, a precizat Tfl.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen vrea să-l vadă pe Putin JUDECAT pentru crime de război – Black News

În plus, este de aşteptat ca multe autobuze care circulă în mod normal prin centrul capitalei să fie deviate luni dimineaţă din cauza drumurilor izolate şi a zonelor închise publicului.

Transport for London a precizat, de asemenea, că autobuzele vor opri ”dacă este sigur şi practic” şi îşi vor opri motoarele în timpul minutului de reculegere programat duminică seara la ora 19.00 GMT şi în timpul celor două minute de reculegere de luni la ora 10.55 GMT, la finalul funeraliilor de stat.