DISTRIBUIȚI
Hindustan Times

În 35 de staţii de metrou din Beijing au fost instalate 179 de monitoare termice pentru a verifica temperatura tuturor pasagerilor la intrare, o acţiune destinată pentru prevenirea şi controlul noului focar de coronavirus, a informat miercuri Beijing Youth Daily, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

În comparaţie cu aparatele de mână, monitoarele termice de la porţile de securitate pot măsura automat temperatura pasagerilor, scurtând cozile la intrarea în staţiile de metrou.


Citește și : Guvernul de la Sofia se clatină! Preşedintele bulgar îşi retrage sprijinul pentru cabinetul lui Boiko Borisov

Începând de luni, monitoare de verificare rapidă a temperaturii au fost instalate în 35 de staţii de metrou în general aglomerate, a precizat ziarul.

Totodată, operatorul reţelei de metrou din Beijing a anunţat marţi că pasagerii care nu poartă măşti de protecţie nu vor avea acces în subteran.

Membri ai personalului din staţiile de metrou vor încerca să-i convingă pe pasageri să poarte măşti de protecţie, însă aceia care refuză să le poarte nu vor putea călători cu metroul, a precizat operatorul.

Citește și : Poliţia spaniolă A RUPT o reţea de fraudare a pensiilor! 11 suspecţi au fost arestaţi