DISTRIBUIȚI
climatechangenews.com

Vaticanul, care doreşte să promoveze utilizarea vehiculelor electrice şi hibride, a semnat un acord cu gigantul italian din domeniul energiei Enel, ce prevede instalarea pe teritoriul său a unui număr de 20 de staţii de încărcare a acestor mijloace de transport, a anunţat miercuri cotidianul L’Osservatore Romano, citat de AFP, potrivit agerpres.

„Obiectivul, dorit şi promovat cu fermitate de guvernoratul din Vatican, este de a realiza o reţea de infrastructură de încărcare pentru vehiculele electrice şi hibride, pentru a încuraja utilizarea lor” de către angajaţii săi, a adăugat cotidianul oficial al Sfântului Scaun.


Citește și : Prima vizită a unui preşedinte german în ultimii 16 ani în Islanda – Frank-Walter Steinmeier a sosit la Reykjavik

Administraţia celui mai mic stat din lume, cu o suprafaţă de 44 de hectare, a demarat şi un program ce prevede „reînnoirea parcului auto al statului Vatican cu maşini electrice sau hibride”, destinat cu precădere Poştei din Vatican.

Administratorii de la Vatican au semnat deocamdată un contract cu grupul Enel, ce prevede utilizarea gratuită a unui vehicul electric.