DISTRIBUIȚI
Twiiter

Statele Unite au anunţat miercuri un ajutor inedit de 72 de milioane de dolari destinat plăţii soldaţilor şi poliţiştilor din Liban, ale căror salarii s-au prăbuşit în urma crizei economico-sociale prin care trece această ţară începând din anul 2019, transmite AFP, potrivit agerpres.  

Solda lunară medie a unui soldat libanez este în prezent de circa 50 de dolari, faţă de aproximativ 800 înaintea crizei, în timp ce ofiţerii câştigă aproximativ 100 de dolari pe lună.


Citește și : Armata ucraineană recunoaşte în cele din urmă că A PIERDUT Soledar

Conform programului pe care SUA îl vor oferi Libanului în colaborare cu ONU, poliţiştii şi militarii libanezi vor primi lunar 100 de dolari timp de şase luni.

Washingtonul a fost în ultimii ani principalul furnizor de ajutoare pentru armata libaneză, care se plânge de lipsa produselor de bază, inclusiv hrană şi medicamente, şi reuşeşte cu greu să-şi menţină echipamentele în stare operaţională.

Moneda libaneză s-a devalorizat începând din 2019 cu 95% faţă de dolarul american. Din cauza scăderii veniturilor sute de membri ai forţelor de securitate au dezertat, iar alţii şi-au mai găsit încă un loc de muncă unde prestează în paralel.

Citește și : Germania APROBĂ livrările de tancuri Leopard pentru Ucraina