DISTRIBUIȚI
CGTN America

Secretarul american al apărării Jim Mattis şi omologul său sud-coreean Jeong Kyeong-doo au decis să anuleze exerciţiul militar „Vigilant Ace” prevăzut să se desfăşoare în luna decembrie, a anunţat vineri purtătoarea de cuvânt a Pentagonului, Dana White, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cei doi miniştri, care s-au întâlnit vineri în Singapore, vor astfel „să ofere procesului diplomatic (cu Coreea de Nord) toate şansele de a continua”, a spus Dana White într-un comunicat publicat la Washington.


Citește și : Peste 50 de morți după ce un tren a intrat într-o mulţime în India

Comunicatul precizează că „cei doi miniştri sunt hotărâţi să modifice manevrele militare pentru a se asigura de buna pregătire a forţelor celor două ţări”, o formulare care sugerează că ar putea fi organizate exerciţii diferite şi de mai mici dimensiuni.

„Ei s-au angajat să continue să se coordoneze”, a mai spus purtătoarea de cuvânt, adăugând că Mattis l-a informat pe omologul său japonez Takeshi Iwaya despre această decizie.

„Vigilant Ace” este un exerciţiu aerian care are loc în fiecare an la începutul lunii decembrie în Coreea de Sud pentru a îmbunătăţi coordonarea dintre cele două armate. Anul trecut, la exerciţiu au participat 230 de avioane şi circa 12.000 de militari americani şi sud-coreeni.

Citește și : 15 răniți în urma unor „turbulențe extreme” în timpul unui zbor între Miami și Buenos Aires