DISTRIBUIȚI
captura YouYube

Statele Unite ar putea întreprinde noi acţiuni militare împotriva forţelor guvernamentale siriene, pentru a descuraja utilizarea armelor chimice, afirmă surse oficiale de rang înalt de la Washington. Fără a dezvălui identitatea acestor surse, Reuters citează declaraţii făcute joi presei, potrivit cărora administraţia condusă de preşedintele american Donald Trump este preocupată de posibilitatea ca Siria să dezvolte noi mijloace de a lovi cu muniţie chimică.

Aceleaşi surse susţin că forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad au mai folosit ocazional arme chimice, în atacuri de amploare redusă, şi după ce SUA au lovit cu rachete, în aprilie anul trecut, baza aeriană Shayrat din Siria, de unde a fost lansat atacul chimic asupra localităţii Khan Shaykhun, conform agerpres.


Armele chimice ale Siriei ar putea ajunge şi în afara teritoriului acestei ţări şi chiar în Statele Unite, dacă nu se iau măsuri la nivel internaţional pentru a pune presiune asupra regimului de la Damasc, a spus unul din oficialii citaţi de Reuters, sub rezerva anonimatului.

Citește și : Un incendiu forestier a mistuit aproape 1.800 de hectare de vegetaţie în sudul Chile