DISTRIBUIȚI
archive.almanar.com.lb

Statele Unite au impus marţi sancţiuni împotriva companiei miniere de stat Minerven din Venezuela, transmite Reuters. Este vizat şi preşedintele Minerven, Adrian Perdomo, scrie agerpres.

Măsurile adoptate la Washington sunt menite să restricţioneze şi mai mult veniturile regimului de la Caracas condus de Nicolas Maduro.


Citește și : Bulgaria: Atitudinea publică faţă de NATO este nuanţată, dar ideea ieşirii respinsă(director Gallup International)

Noile sancţiuni au fost anunţate la câteva zile după ce Uganda a făcut cunoscut că anchetează cea mai mare rafinărie de aur, suspectată de importuri din Venezuela. Statele Unite au avertizat pieţele să nu tranzacţioneze aur şi petrol venezuelean, reaminteşte Reuters.

„Regimul nelegitim Maduro jefuieşte averea Venezuelei, în timp ce periclitează indigenii prin încălcarea zonelor protejate, despăduriri şi pierderea habitatelor”, a declarat marţi secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin.

Liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido – care în ianuarie a invocat Constituţia pentru a se autoproclama preşedinte interimar, afirmând că realegerea lui Maduro nu a fost legitimă – a încercat să împiedice vânzările de aur, susţinând că veniturile din acestea sunt folosite de guvernul Venezuelei pentru a nu intra în insolvenţă.

Nicolas Maduro se confruntă cu presiuni pentru demisie, în timp ce Venezuela se află în criză economică, iar o parte din comunitatea internaţională condamnă guvernul pentru fraudarea alegerilor de anul trecut. Majoritatea statelor occidentale îl susţin pe Guaido ca şef al statului.

Citește și : Algeria: Preşedintele Bouteflika va transmite puterea în mod ‘transparent’ (ministrul de externe)