DISTRIBUIȚI
PravdaReport

Autoritățile din Statele Unite au impus joi sancțiuni împotriva a două companii din Singapore, acuzate că spălau bani pentru Coreea de Nord prin sistemul financiar american, au anunțat reprezentanții Departamentului Trezoreriei, relatează Associated Press, potrivit Mediafax.

Departamentul de Justiție a deschis un dosar penal și împotriva unei persoane, Tan Wee Beng, directorul unei companii de combustibil implicate în afaceri ilicite în Coreea de Nord.


Citește și : CEDO a condamnat Italia pentru încălcarea drepturilor fostului şef al mafiei siciliene, Bernardo Provenzano

Cele două companii sunt suspecte de spălare de bani prin sistemul financiar american pentru a evita sancțiunile impuse împotriva Coreei de Nord.

Departamentul Trezoreriei din Statele Unite a emis un comunicat joi prin care anunța ultimele sancțiuni impuse împotriva companiilor străine despre care se crede că au ajutat Coreea de Nord să evite sancțiunile impuse împotriva programului nuclear.

Acțiunea autorităților blochează toate bunurile deținute de companiile Wee Tiong (S) Pte. Ltd. și WT Marine Pte. Ltd pe teritoriul american.

Citește și : Cazul Khashoggi: Parlamentul European îndeamnă ţările europene să sancţioneze Arabia Saudită