DISTRIBUIȚI
archive.almanar.com.lb

Administrația Trump a anunțat că a extins sancțiunile impuse Venezuelei și în domeniul apărării, într-o încercare de a pune presiune pe regimul lui Nicolas Maduro, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Astfel, companiile străine care colaborează cu serviciile venezuelene de securitate vor putea fi sancționate de către autoritățile americane, în același mod în care sunt supuse sancțiunilor companiile care lucrează cu guvernul de la Caracas în sectorul petrolier și cel bancar, informează Departamentul Trezoreriei. Decizia vizează companiile care livrează Venezuelei echipamente militare și de telecomunicații.


Citește și : Trump, despre recentele exerciții cu rachete efectuate de Phenian: ‘Nu consider deloc asta un abuz de încredere’

Washingtonul a mai anunțat și că a impus sancțiuni împotriva a două companii de transport maritim și a două nave petroliere care transportă petrol din Venezuela către Cuba. Cele două companii nu vor mai putea să semneze contracte cu persoane fizice sau firme americane, iar activele deținute de acestea în Statele Unite vor fi blocate.

Potrivit Reuters, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a discutat săptămâna trecută cu omologul său rus, Vladimir Putin, iar în urma conversației ar fi reieșit că liderul de la Kremlin nu este interesat de soarta lui Nicolas Maduro, după cum a declarat un oficial american de rang înalt, sub protecția anonimatului. „Cel puțin pentru noi a fost clar, în urma convorbirii, că lui Putin nu îi pasă de Venezuela”, a declarat oficialul, care a mai spus că Putin l-ar fi descris pe Maduro ca fiind „incompetent din punct de vedere economic”.

Sub conducerea lui Nicolas Maduro, economia Venezuelei a intrat într-o criză puternică. Țara sud-americană se confruntă în prezent cu o lipsă acută de alimente și medicamente, dar și cu avarii majore ale rețelelor de energie electrică. Milioane de persoane au părăsit Venezuela în ultimii ani din cauza crizei economico-sociale cu care se confruntă țara.

Citește și : Trump începe procesul de impunere de taxe vamale suplimentare pentru toate importurile din China