DISTRIBUIȚI
Publimetro

Statele Unite au adoptat joi sancţiuni împotriva altor oficiali venezueleni, informează agenţiile internaţionale de presă. Un comunicat oficial pe site-ul de internet al Departamentului Trezoreriei arată că sunt vizate 10 persoane, foşti sau actuali oficiali ai guvernului de la Caracas, care „sunt asociaţi cu subminarea proceselor electorale, cenzura presei sau corupţie în programele alimentare administrate de guvern în Venezuela” relatează, agerpres .

Sancţiunile constau în blocarea tuturor activelor celor 10 venezueleni care intră sub jurisdicţia Statelor Unite şi în interdicţia pentru toţi americanii de a face afaceri cu persoanele respective.


Citiți și : După Arabia Saudită, Kuwaitul le cere cetăţenilor săi să părăsească Libanul

În comunicatul Trezoreriei se arată că „în ciuda apelurilor la auditarea independentă a rezultatelor alegerilor, guvernul venezuelean a continuat să accepte depunerea jurământului de către candidaţii câştigători în faţa Adunării Constituante nelegitime, ilustrând în continuare natura autoritară a preşedintelui (Venezuelei, Nicolas) Maduro. Mai mult, mediul în care s-au desfăşurat aceste alegeri – inclusiv cenzura, abuzurile presei de stat şi corupţia larg răspândită până şi la distribuţia alimentelor pentru populaţia înfometată a Venezuelei – pune sub semnul întrebării libertatea şi corectitudinea procesului electoral”.

„Deoarece guvernul venezuelean continuă să ignore voinţa poporului, mesajul nostru rămâne clar: Statele Unite nu vor sta deoparte în timp ce regimul Maduro continuă să distrugă ordinea democratică şi prosperitatea în Venezuela”, a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, citat în comunicatul respectiv. „Ne vom continua eforturile energice de a sancţiona oficialii guvernamentali venezueleni care sunt complici la încercările lui Maduro de a submina democraţia, de a încălca drepturile omului, de a descuraja libertatea de exprimare şi adunările paşnice sau de a participa la corupţia publică”, a mai afirmat el.