DISTRIBUIȚI
24News

Statele membre ale UE nu au raportat deocamdată cazuri de infectare cu noul coronavirus apărut în China, a anunţat joi Comisia Europeană, menţionând că urmăreşte cu atenţie situaţia şi ia măsuri pentru asigurarea unui răspuns coordonat la nivelul UE, transmite agerpres.

”Comisia urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei şi continuă să coordoneze orice măsuri necesare de răspuns la nivel european. Comisarul (european pentru sănătate Stella) Kyriakides a discutat situaţia privind coronavirusul cu directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) dimineaţa aceasta şi ieri cu miniştrii sănătăţii din Franţa şi Italia”, a transmis un purtător de cuvânt al executivului comunitar.


Citeşte şi: Yad Vashem, Memorialul din Ierusalim al victimelor Holocaustului

”Comisia a convocat ieri o a doua întâlnire cu Comitetul pentru Securitate Sanitară pentru a discuta actualizarea evaluării de risc şi potenţialele implicaţii pentru UE”, a precizat el.

”Suntem pregătiţi să ne intensificăm eforturile şi sprijinul faţă de statele membre pentru asigurarea unui răspuns coordonat şi luarea măsurilor de control adecvate dacă va fi necesar”, a mai spus purtătorul de cuvânt al CE, menţionând de asemenea că ”niciun caz de nou coronavirus nu a fost deocamdată semnalat de către statele membre”, iar ”Comisia şi statele membre aşteaptă evaluarea OMS după a doua reuniune a acesteia, care se va desfăşura astăzi (23 ianuarie)”.

Citeşte şi: Tragedie aviatică în Australia. Un avion plin cu americani S-A PRĂBUŞIT!