DISTRIBUIȚI

Comisia Europeană nu va face recomandări statelor membre în privința sezonului sporturilor de iarnă, informează ANSA, scrie mediafax.

Comisia Europeană urmează să publice miercuri un set de recomandări privind perioada sărbătorilor.


Citește și : Grossi: ‘Nimeni nu ar avea de câştigat de pe urma opririi inspecţiilor’ AIEA în Iran

Statele membre vor trebui doar să se informeze și să colaboreze în privința sezonului de sporturi de iarnă.

Uniunea Europeană va recomanda menținerea stării de urgență în perioada Crăciunului și a Anului Nou, precum și reînceperea cursurilor în școli cu o săptămână întârziere, pentru a crea o perioadă tampon după sărbatori.

Înainte de sezonul de Crăciun, Franța, Germania și Italia au anunțat că vor ține pârtiile închise, dar Austria și Elveția au promis să le deschidă pe ale lor.

Unele dintre primele focare de coronavirus au apărut în Europa în stațiunile de schi din Alpi, în februarie.

Citește și : Pandemia a determinat creşterea masivă a numărului de oameni care au nevoie de ajutor

Turismul european a fost puternic lovit de pandemie, cu până la 11,5 milioane de locuri de muncă în pericol, potrivit Comisiei Europene.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut interzicerea la nivelul Uniunii Europene a sporturilor de iarnă, iar președintele francez Emmanuel Macron a susținut că riscurile legate de coronavirus fac imposibilă deschiderea pârtiilor. Premierul italian Giuseppe Conte a apreciat că sărbătorile de iarnă vor aduce un al treilea val de infecții și a solicitat un răspuns coordonat, cel puțin din partea celor trei țări.