DISTRIBUIȚI
Independent.ie

Mai multe țări ale lumii condamnă atacul asupra unei sinagogi din Ierusalim. Ministerul de Externe austriac spune că nu există scuză pentru a viza lăcașurile de cult. Gândurile tuturor merg către familiile victimelor, informează mediafax.

„Condamnăm cu fermitate atacul terorist îngrozitor asupra unei sinagogi din Ierusalim. Nu există nicio scuză pentru a viza lăcașurile de cult. Gândurile noastre sunt la familiile victimelor și la cei dragi. Sperăm la o recuperare rapidă. pentru toți cei răniți”, a transmis Ministerul de Externe austriac.


Citește și : China anunţă o scădere cu 80% a numărului zilnic de decese asociate COVID-19

Ambasada Italiei a scris: „Guvernul italian condamnă cu fermitate atacul terorist ticălos din Ierusalim și își exprimă condoleanțe și apropierea față de statul Israel și de întregul său popor”.

La rândul său, ambasadorul Finlandei în Israel, Kirsikka Lehto-Asikainen, s-a arătat „șocată și profund întristată de vestea despre atacul din Neve Yaakov Ierusalim”. „Gândurile mele sunt la victime și la cei apropiați. Condamn cu fermitate violența și terorismul”.

Ambasada Lituaniei în Israel a spus că este „îngrozită” de atacul terorist de la Ierusalim de Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului: „Condoleanțe familiilor victimelor. Trebuie făcut totul pentru a opri escaladarea în continuare a violenței”.

Ministrul Afacerilor Externe și Ministrul Apărării al Irlandei a adăugat: „Condamn ferm atacul șocant de la Ierusalim, care a dus la multiple morți. Terorismul și violența nu sunt niciodată justificate. Solicit tuturor părților să se abțină de la acțiuni care ar duce la noi violențe. Gânduri și simpatie victimelor și familiilor acestora”.

Și Emiratele Arabe Unite au exprimat condoleanțe guvernului Israelului și poporului său prieten și au transmis că sunt alături de familiile victimelor ca urmare a acestei „crime odioase”.

Prim-ministrul Marii Britanii a tranmsis: „Lăcașurile de cult ar trebui să fie sanctuare – îmi pare rău să aud despre atacul îngrozitor de la o sinagogă din Ierusalim. În numele tuturor londonezilor, îmi transmit cele mai profunde simpatii”.

Citește și : Facebook şi Instagram îşi redeshid ‘porţile’ pentru Donald Trump

Administraţia de la Washington a condamnat vehement, vineri seară, atacul terorist „oribil” comis la periferia oraşului Ierusalim, reafirmând angajamentul pentru apărarea Israelului. „Este absolut oribil. Condamnăm în cei mai puternici termeni acest atac, aparent de tip terorist. Angajamentul nostru pentru securitatea Israelului rămâne ferm şi suntem în contact direct cu partenerii noştri israelieni. Suntem solidari cu poporul israelian”, a declarat Vedant Patel, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, citat de site-ul Ynetnews.com.

Cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar altele au fost rănite, vineri seară, în urma unui incident armat produs la periferia oraşului Ierusalim, pe fondul tensiunilor extreme din ultimele zile ca reacţie la o operaţiune militară israeliană în Cisiordania.