DISTRIBUIȚI
pixabay

Emisiile de dioxid de carbon ale statelor dezvoltate industrial au crescut uşor în 2018, conform unor date preliminare, întrerupând un declin de cinci ani, în principal din cauza intensificării folosirii de combustibili fosili în industrie, a anunţat marţi Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE), transmite Reuters, scrie Agerpres.

Pornind de la cele mai noi date parţiale privind consumul de combustibili fosili, emisiile de dioxid de carbon din America de Nord, Uniunea Europeană şi din alte state dezvoltate ale Asiei sunt în creştere faţă de anul 2017 cu aproximativ 0,5%. Această creştere a emisiilor de CO2 pune capăt unei perioade de cinci ani consecutivi în care poluarea cu CO2 s-a aflat în scădere.


Citește și : O delegaţie a rebelilor houthi s-a deplasat în Suedia pentru negocieri de pace privind situația din Yemen

În această săptămână 195 de state încep negocierile la Katowice, Polonia, pentru implementarea Acordului CoP 21 de la Paris, din 2015, privind limitarea încălzirii globale între 1,5 şi maxim 2 grade Celsius.

Conform datelor preliminare, şi economiile emergente au poluat mai mult anul acesta decât anul trecut, arată AIE.

Agenţia Internaţională pentru Energie va publica datele finale privind emisiile de CO2 pe anul 2018 în cursul lunii martie 2019.

Citește și : Președintele Trump vrea să creeze o nouă ordine mondială (Pompeo)