DISTRIBUIȚI
Reuters

Starea de urgenţă decretată la Beirut pentru două săptămâni, până la 18 august, în urma exploziei devastatoare din port, a fost prelungită cu o lună, până la 18 septembrie, conform unei circulare semnate luni de secretarul general al Consiliului de miniştri, Mahmoud Makkiyé, citat de AFP, scrie agerpres.

Starea de urgenţă a fost instituită a doua zi după explozie de guvernul de acum demisionar al premierului Hassane Diab. Parlamentul a validat deja decizia privind prelungirea stării de urgenţă, care conferă autorităţilor ‘putere militară supremă’ asupra tuturor forţelor de securitate din ţară şi responsabilitatea menţinerii ordinii în această perioadă.


Citește și: Lukaşenko, dispus să-şi transfere prerogativele după adoptarea unei noi Constituţii în cadrul unui referendum

Circulara semnată de Makkiye precizează că decizia a fost luată ‘având în vedere situaţia actuală din teren’ după ‘demisia guvernului care nu a putut aborda problema în Consiliul de miniştri’ şi pe ‘baza acordului excepţional al preşedintelui Republicii şi premierului’.

Deflagraţia din portul din Beirut s-a soldat cu 180 de morţi, peste 6.500 de răniţi, iar 300.000 de persoane au rămas fără adăpost, conform unui bilanţ încă provizoriu. Potrivit directorului regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, Ted Chaiban, aceasta a afectat, de asemenea, mii de copii şi a avariat în jur de 120 de şcoli

Citește și: Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I se află în Emiratele Arabe Unite din 3 august