DISTRIBUIȚI

Autoritățile bulgare au decretat o stare de urgență în regiunea Silistra, din nord-estul Bulgariei, în urma descoperirii unui focar de pestă porcină africană la o fermă din satul Popina, informează site-ul agenției de știri Novinite, scrie mediafax.

Directoratul regional pentru Siguranță Alimentară va organiza o inspecție la abatoare din localitățile Dulovo, Tutrakan și Sitovo.


Citește și : SUA solicită eliberarea imediată a disidentului cibernetic chinez Huang Qi

De asemenea, la punctele de trecere a frontierei cu România, vehiculele vor fi dezinfectate și cercetate pentru a nu transporta ilegal carne.

Aproximativ 17.000 porci de la o fermă industrială din Popina vor fi eutanasiați.

Măsura este în vigoare în perioada 31 iulie-5 august.

În ultimele două săptămâni ai fost eutanasiați peste 100.000 de porci la mai mult ferme din Bulgaria afectate de pesta porcină africană.

Autoritățile bulgare au descoperit până în acest moment peste 20 de focare de pestă porcină africană în ferme și gospodării din nordul țării.

Bulgaria a introdus o serie de măsuri preventive pentru a proteja industria creșterii porcilor din această țară, care are o valoare de aproximativ 340 de milioane de dolari.

Citește și : MAE rus: SUA caută un pretext pentru începerea unui conflict în Golf

Printre măsurile preventive se numără controale în trafic și la punctele de trecere a frontierei cu ajutorul forțelor armate și poliției, dezinfectarea fermelor și restricționarea vânzării cărnii de porc.