DISTRIBUIȚI
El Pais

Sute de noi evacuări au avut loc în sud-estul Spaniei, devastat în ultimele zile de ploi torenţiale, care încep însă să scadă în intensitate, după ce au provocat moartea a şase persoane, au declarat duminică serviciile de urgenţă, citate de AFP, potrivit agerpres.

Două campinguri din provincia Alicante au fost evacuate, unul în Crevillente, găzduind 300 de persoane, iar altul la Guardamar, potrivit unei purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă din regiunea Valencia.


Citește și : Preţurile petrolului ar putea creşte cu 10 dolari pe baril după atacurile cu drone din Arabia Saudită

O parte a comunei Almoradi, de 200 de locuitori, a fost, de asemenea, evacuată preventiv, din cauza apropierii de râul Segura, care a ieşit din matcă de câteva ori în ultimele zile, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit celui mai recent bilanţ furnizat de Ministerul de Interne înainte de aceste ultime evacuări, 3.500 de persoane fuseseră nevoite să îşi părăsească locuinţele din cauza vremii nefavorabile, care a provocat pagube semnificative în sud-estul ţării.

Cantităţile record de precipitaţii au provocat moartea a şase persoane, au făcut drumurile şi căile ferate impracticabile şi au provocat inundaţii majore în regiunile Valencia, Murcia şi Andaluzia.

Citește și : Candidatul Belgiei la Comisia Europeană, acuzat de corupţie

Pericolul nu a trecut încă, deşi precipitaţiile au scăzut în intensitate, a declarat presei ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, evocând riscul de noi inundaţii din cauza nivelului râului Segura.

În condiţiile în care intemperiile se deplasează spre centrul peninsulei iberice, Agenţia Naţională de Meteorologie a menţinut avertismentul de ploi torenţiale pentru 14 provincii.

Anul trecut, 13 persoane au murit pe insula Mallorca din cauza ploilor torenţiale însoţite de inundaţii şi de viituri.