DISTRIBUIȚI
timesofisrael.com

Partidul Laburist şi partidul de stânga Meretz din Israel au anunţat luni formarea unei alianţe în vederea alegerilor legislative de la 2 martie, cu obiectivul de a-l contracara pe premierul de dreapta Benjamin Netanyahu, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Şeful Partidului Laburist (Gesher), Amir Peretz, şi cel al partidului Meretz, Nitsan Horowitz, vor prezenta o listă comună de candidaţi numită ‘EMET’ (‘Adevăr’) la viitoarele alegeri, au transmis cele două formaţiuni într-un comunicat comun.


Citeşte şi: Evo Morales vrea să-şi facă miliţii armate în Bolivia

„Peretz şi Horowitz intenţionează să pună accent pe mesajul de uniune şi pe speranţa schimbării politice care vor fi punctul central social şi direcţia politică ale viitorului guvern după sfârşitul erei Netanyahu”, subliniază comunicatul.

Scena politică israeliană este în plină efervescenţă înainte de noile alegeri legislative, al treilea scrutin într-un an, convocate după eşecul lui Netanyahu şi a rivalului său de centru Benny Gantz de a forma o coaliţie guvernamentală la capătul alegerilor din septembrie.

Citeşte şi: Vulcanul La Cumbre din Galapagos a intrat în erupţie

Opoziţia de stânga încearcă să se unească pentru a împiedica partidul Likud al premierului, aflat la putere din 2009 şi inculpat pentru corupţie în trei cazuri diferite, să câştige scrutinul din martie.

Partidul Laburist şi Meretz, care au obţinut şase şi respectiv cinci locuri la alegerile din septembrie, încearcă să se unească pe o listă comună pentru a evita o pierdere de voturi în cazul în care nu ar atinge pragul de eligibilitate, fixat la 3,25% din totalul voturilor, în sistemul proporţional israelian.