DISTRIBUIȚI
Twitter

Politicieni de stânga din Franţa au reacţionat vehement la o înregistrare video, distribuită larg pe reţelele sociale, care arată zeci de tineri arestaţi în afara unei şcoli, stând în genunchi în rânduri, cu mâinile ridicate la spate deasupra capului, în timp ce în jurul lor erau forţe de securitate, relatează agenţia dpa, potrivit agerpres.

”Uluitor, inacceptabil. Aceasta nu este Republica. Tineretul francez umilit”, a scris pe Twitter fostul candidat prezidenţial al Partidului Socialist Benoît Hamon, care de atunci a înfiinţat un alt partid de stânga. ”Ce vrea puterea dacă nu mânie în schimb?”, se întreabă Hamon.


Citeşte şi: Sediul CNN din New York a fost evacuat

”Să pui în genunchi liceeni, cu mâinile ridicate deasupra capului, înconjuraţi de jandarmi cu căşti, trataţi ca o organizaţie teroristă, sunt oare noile voastre metode? Să vă fie ruşine, de lipsa voastră de morală faţă de cei mai vulnerabili”, a declarat, tot pe Twitter, deputata Mathilde Panot, de la partidul stângii radicale Franţa Nesupusă.

O sursă a poliţiei franceze a declarat pentru dpa că înregistrarea video este autentică şi arată arestarea a peste 140 de tineri după actele de vandalism din oraşul Mantes-La-Jolie, situat în apropiere de Paris.

Citeşte şi: Conservatorii germani îşi aleg un nou lider în locul Angelei Merkel

Cotidianul Le Monde şi agenţia France Presse au afirmat de asemenea că înregistrarea video este autentică.