DISTRIBUIȚI
www.irishtimes.com

Guvernul sirian şi un monitor de război au declarat că bombardamentele turce din regiunea Afrin ocupată de kurzi au afectat grav un templu antic.

Informaţia a fost dată duminică, potrivit Reuters, şi face referire la Ain Dara, un templu din epoca Fierului cu ruine de blocuri de bazalt sculptate şi basoreliefuri, potrivit news.ro .


Într-un comunicat, departamentul de antichităţi al Guvenului sirian a solicitat presiuni internaţionale asupra Turciei de „a împiedica ţintirea siturilor arheologice şi culturale”.

Citește și : Donald Trump : „Am un extraordinar respect pentru femei. Extraordinar respect pentru femei”

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, monitor cu centrul la Londra, a transmis că Ain Dara a fost expus bombardamentului turc, care a cauza stricăciuni, dar nu avarii grave.

Operaţiunea turcă împotriva miliţiei kurde din siria YPG din Afrin a început în urmă cu o săptămână şi a fost caracterizată de bombardamente puternice.

Guvernul sirian al preşedintelui Bashar al-Assad a condamnat asaltul turc, dar se opune aspiraţiei YPG şi kurzilor pentru autonomie în părţi din nordul Siriei.

Războiul civil din Siria a început în 2011. Din cauza lui numeroase situri istorice au fost distruse sau au suferit stricăciuni.