DISTRIBUIȚI

Centrul pentru gestionarea dezastrelor (DMC) din Sri Lanka a anunţat vineri că districtele din nordul ţării se confruntă cu o secetă severă care afectează peste 300.000 de persoane, relatează Xinhua, potrivit agerpres.

În districtul Jaffna, 46.000 de persoane sunt afectate de secetă, în timp ce în districtul Mannar 56.000 de locuitori au de suferit de pe urma insuficienţei umidităţii, au precizat reprezentanţii DMC.


Citește și : Leo Varadkar: Demisia Theresei May ar putea să introducă Brexitul într-o fază ‘foarte periculoasă’ pentru Irlanda

În districtul Mullaitivu, 40.000 de persoane sunt afectate, la fel şi câteva mii de familii care locuiesc în alte regiuni din nordul ţării.

Mai multe cisterne cu apă au fost amplasate în zonele cele mai afectate de secetă astfel încât familiile să aibă acces la apă potabilă, a declarat directorul adjunct al DMC, Pradeep Kodippili.

Departamentul de Meteorologie din Sri Lanka a anunţat în cel mai recent buletin al său că temperaturile vor ajunge până la 36 de grade Celsius în regiuni precum Batticaloa, în est.

Situaţia se va îmbunătăţi în weekend când sunt prognozate ploi în Provincia De Vest, Sabaragamuwa şi Provincia Centrală, dar şi în districtele Galle şi Matara.

Citește și : Jeremy Hunt va candida la preşedinţia Partidului Conservator după demisia Theresei May