DISTRIBUIȚI
The Mirror

Autoritățile din Sri Lanka admit că nu au ținut seama de multiplele avertismente primite din partea agențiilor de informații internaționale înaintea atacurilor teroriste din duminica Paștelui catolic, care s-au soldat cu aproximativ 290 de morți, a declarat luni ministrul sănătății, relatează CNN, potrivit Mediafax.

„Pe 4 aprilie, cu 14 zile înainte ca aceste incidente să aibă loc, am fost informați”, a declarat ministrul Rajitha Senaratne.


Citește și : Mişcarea islamistă acuzată pentru atacurile din Sri Lanka, prea puţin cunoscută

Anterior, premierul Ranil Wickremesinghe a afirmat că Poliția fusese avertizată cu cel puțin 10 zile înainte.

„La data de 9 aprilie, șeful serviciilor de informații a scris o scrisoare, iar în acea scrisoare erau trecute multe denumiri de grupări teroriste. Premierul nu a fost informat cu privire la existența acestei scrisori”, a adăugat Senaratne.

Autoritățile din Sri Lanka au anunțat că 290 de persoane au murit și cel puțin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri și trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

O grupare islamistă locală este responsabilă pentru atentatele teroriste de duminică, soldate cu moartea a cel puțin 290 de persoane și rănirea altor câtorva sute, potrivit reprezentanților Guvernului din Sri Lanka, relatează Le Figaro.

Citește și : SUA: Trump dă asigurări că Congresul ‘nu este în măsură’ să-l destituie

Atentatele coordonate din duminica Paștelui care au lovit mai multe biserici și hoteluri, au fost comise de șapte atacatori sinucigași care fac parte dintr-o grupare islamistă locală denumită National Thowfeek Jamaath, a anunțat luni un oficial guvernamental.