DISTRIBUIȚI

Armata americană a anunţat vineri că renunţă să restituie guvernelor german şi belgian şase instalaţii militare, citând, fără a numi Rusia, ”nevoi tot mai mari în teatrul european”, relatează AFP, potrivit agerpres

Decizia, într-o primă fază, de a închide aceste şase obiective a fost luată în 2010 şi 2015, iar proiectul de întreţinere a acestora nu este, prin urmare, legat de intenţia fostului preşedinte Donald Trump de a reduce prezenţa militară americană în Germania, care îngrijorase foarte mult Berlinul şi nu a fost niciodată pusă în aplicare.


Citește și : Italia ÎNĂSPREŞTE regulile covid pentru profesori şi pentru călătoriile cu trenul

Preşedintele american Joe Biden, care consideră Rusia ca o ameninţare serioasă la adresa securităţii europene, a revenit deja asupra planului predecesorului său Donald Trump.

Efectivele armatei americane în Germania au crescut chiar uşor în ultimele luni. La sfârşitul lunii martie, erau peste 35.000 de soldaţi şi familiile lor, repartizaţi la 21 de baze militare în toată ţara.

Cele şase baze în cauză sunt cazărmi secundare, depozite şi spaţii de birouri, a precizat vineri, într-un comunicat, comandamentul armatei terestre americane din Europa.

Citește și : Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare