DISTRIBUIȚI

Guvernul polonez a lansat vineri o campanie de promovare a vaccinării anti-COVID-19, prin care încearcă să pună în valoare popularitatea sportivilor şi actorilor de top cu scopul de a stimula interesul populaţiei pentru vaccinare, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres

Campania se va desfăşura prin intermediul mass-media tradiţionale, reţelelor de socializare şi publicităţii outdoor.


Citește și : După ce i-a arestat prietenul, Putin AMENINŢĂ Ucraina

În această campanie s-au implicat echipele naţionale de fotbal şi volei, pilotul de raliuri Robert Kubica, alţi sportivi şi staruri ale cinematografiei locale.

Vaccinarea este o cale de a scăpa de pandemie, a subliniat premierul polonez Mateusz Morawiecki, adăugând că o vară şi o toamnă normale ”sunt la îndemâna noastră” dacă polonezii dau dovadă de solidaritate şi se vaccinează.

Demersul vine în contextul în care experţii sanitari se tem că, deşi numărul dozelor de vaccin disponibile creşte, ezitarea unora de a se vaccina ar putea deveni principalul obstacol în atingerea imunităţii colective.

Citește și : Jens Spahn este optimist în privinţa epidemiei din Germania

În cadrul aceleiaşi campanii au fost angrenaţi şi medicii de familie, care încearcă să-i convingă pe vârstnicii încă nevaccinaţi să se imunizeze.

În Polonia, ţară cu circa 38 de milioane de locuitori, au fost până în prezent administrate 15,1 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, iar peste 4,2 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze. Începând de luni vor putea să se înscrie pentru vaccinare şi adolescenţii cu vârste de 16 şi 17 ani.