DISTRIBUIȚI
Firefighters work at the site of a building damaged by a Russian military strike, as Russia's attack on Ukraine continues, in Mykolaiv, Ukraine July 14, 2022 in this still image taken from a handout video. Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Spitalul din Herson a fost lovit de un bombardament rusesc, iar secțiile pediatrie și morga au fost avariate, potrivit unui oficial ucrainean, informează mediafax.

Un spital din orașul Herson a fost lovit vineri dimineață de bombardamente rusești, a declarat Yaroslav Yanushevysh, șeful administrației militare din regiunea Herson, într-o postare pe Telegram.


Citește și : Armata poloneză are în vedere să convoace circa 200.000 de civili pentru instrucţie militară

Secția de pediatrie și morga au fost avariate în bombardament, potrivit lui Yanushevysh, citat de CNN. Până în prezent nu au fost înregistrate persoane decedate sau rănite.

Miercuri, două persoane au murit după ce orașul Herson a fost bombardat de 51 de ori, potrivit lui Yanushevysh, care a declarat că rușii „au tras asupra așezărilor pașnice din regiune cu artilerie, MLRS, tancuri și mortiere”.

Luna trecută, trupele rusești s-au retras din orașul Herson după ce l-au ocupat timp de opt luni.

Citește și : Papa Francisc a început să plângă când a menţionat suferinţa ucrainenilor, în timpul unei rugăciuni