DISTRIBUIȚI

Republica Cehă are în total 1.568 de bolnavi de COVID-19 în stare gravă sau internaţi la terapie intensivă, o cifră maximă de la începerea pandemiei şi o provocare pentru sistemul spitalicesc aflat la limită, a informat marţi Ministerul Sănătăţii citat de EFE, potrivit agerpres.

La 25 februarie Cehia număra 1.550 de persoane în stare gravă, o cifră care în acest al treilea val al pandemiei, a fost depăşită o săptămână mai târziu.


Citeşte şi: Americanii cer Riadului SĂ DESFIINŢEZE brigada care l-a omorât pe Khashoggi

În total, 7.717 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în spitalele din această ţară, reprezentând 5,18% din contagierile active, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Capacitatea spitalelor pentru pacienţii în stare gravă se află la limită, doar 15% dintre unităţile de la terapie intensivă fiind disponibile: 150 de unităţi pentru persoanele diagnosticate pozitiv şi 456 pentru pacienţii non-COVID-19.

Citeşte şi: China vrea să-şi vaccineze 40% din populaţie până la sfârşitul lui iulie

Republica Cehă menţine o rată de contagiere acumulată în ultimele două săptămâni de 1.120 la 100.000 de locuitori, cea mai înaltă din Uniunea Europeană (UE).

Ţara centro-europeană a adoptat luni noi măsuri de restricţie, ce vizează deplasările timp de trei săptămâni între provincii, închiderea tuturor centrelor şcolare şi a magazinelor neesenţiale.