DISTRIBUIȚI
AFP

Poliţia olandeză a anunţat miercuri că a arestat peste 130 de persoane, în majoritate tineri, în a patra noapte de interdicţie de circulaţie pe timp de noapte, ca măsură împotriva epidemiei, însă temerile legate de un nivel similar de violenţe ca în serile anterioare nu s-au concretizat, transmite dpa,  potrivit agerpres.

Noaptea de marţi spre miercuri a fost mult mai calmă decât precedentele, când violenţele au cuprins mai multe oraşe.


Citeşte şi: O chinezoaică face ÎNCHISOARE pentru că a ascuns simptomele coronavirusului

Grupuri formate mai ales din bărbaţi tineri s-au strâns în unele oraşe, dar au fost raportate doar ciocniri izolate cu poliţia. ‘Majoritatea escaladărilor au fost prevenite’, a subliniat poliţia, care a mobilizat forţe considerabile pe timpul nopţii.

La Rotterdam, scena unor proteste deosebit de violente în nopţile trecute, 81 de persoane au fost arestate – majoritatea având sub 25 de ani – şi vor fi acuzate de incitare şi violenţe publice.

Citeşte şi: Putin vrea prelungirea acordului New START cu 5 ani

Valul de tulburări a fost declanşat de înăsprirea măsurilor antiepidemice, care au inclus pentru prima dată interzicerea deplasărilor pe timp de noapte.

Poliţia afirmă că protestatarii, care au răspuns unui apel pe reţelele sociale, caută în mod deliberat confruntările cu forţele de ordine.