DISTRIBUIȚI
dpa

Un bărbat arestat la Hamburg în luna decembrie sub bănuiala de spionaj în favoarea guvernului turc va compărea joi în faţa unei instanţe din oraşul situat în nordul Germaniei, transmite dpa, potrivit agerpres.

Procurorii afirmă că Mehmet Fatih S, al cărui nume complet nu a fost dezvăluit, în conformitate cu legea germană privind respectarea vieţii private, a început să îi spioneze pe kurzi în Germania spre finalul anului 2015 în numele serviciilor de contraspionaj turce MIT.


Bărbatul în vârstă de 31 de ani şi-a făcut prieteni comuni cu ruda unui politician kurd din Germania pentru a obţine informaţii despre viaţa privată a acestuia. De asemenea, el a realizat fotografii la un miting al comunităţii kurde desfăşurat la Bremen (nord-vestul Germaniei) în mai 2016.

Procurorii germani afirmă că există probe care sugerează că Mehmet Fatih S a primit 30.000 de euro pentru eforturile sale.

Guvernul turc a acuzat constant Germania că adăposteşte militanţi kurzi, iar în ultimele luni relaţiile diplomatice între Berlin şi Ankara s-au deteriorat substanţial.