DISTRIBUIȚI
dpa

Directorul Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase, a dat marţi drept sigur un al doilea val de infecţii cu noul coronavirus şi probabil apoi chiar şi un al treilea val, transmite agenţia DPA, potrivit agerpres.

”Este o pandemie. Şi într-o pandemie virusul va îmbolnăvi până când 60% până la 70% din populaţie este infectată”, a spus în faţa presei, la Berlin, Lothar Wieler, directorul RKI.


Citeşte şi: Un avion PLIN cu ajutoare medicale S-A PRĂBUŞIT în Somalia. TOŢI cei aflaţi la bord au murit!

Un al doilea val va veni ”cu mare certitudine”, a adăugat el, argumentând că majoritatea experţilor împărtăşesc această opinie şi că mulţi se aşteaptă de asemenea la un al treilea val epidemic.

Lothar Wieler a declarat săptămâna trecută că ”imunitatea de turmă” pentru COVID-19 nu poate fi un obiectiv şi nu poate funcţiona, avertizând că pentru o imunitate colective ar fi nevoie ca un procent cuprins între 60% şi 70% din populaţie să fie infectată, ceea ce numai în cazul Germaniei ar însemna sute de mii de morţi.

Citeşte şi: Antiaeriana siriană a interceptat mai multe rachete israeliene

Mai mult, el a atenţionat că noul coronavirus poate avea manifestări clinice grave şi probabil mulţi pacienţi care se vindecă rămân cu sechele.