DISTRIBUIȚI

Partidul Social Democrat (SPD) din Germania şi Verzii au semnat luni la Hanovra un acord de guvernare în coaliţie în landul Saxonia inferioară, în urma alegerilor desfăşurate luna trecută, relatează dpa, potrivit agerpres.

În urma acestui acord, premierul în exerciţiu al landului, Stephan Weil (SPD), va primi fără probleme un al treilea mandat, prin votul care se va desfăşura marţi în legislativul regional.


Citeşte şi: Putin ŞTIE! Cablurile submarine sunt călcâiul lui Ahile al Occidentului – Black News

Acordul vine după ce în weekend participanţii la conferinţele convocate separat de SPD şi Verzi au votat cu o largă majoritate în favoarea încheierii sale.

SPD a câştigat alegerile din land pe 9 octombrie cu un scor de 33,4%, pe locul doi clasându-se Verzii, cu 14,5%, cel mai bun rezultat obţinut de ecologişti până acum în Saxonia inferioară.

Cele două formaţiuni guvernează împreună şi la nivel naţional în Germania, într-o coaliţie tripartită cu Partidul Democrat Liberal, pro-afaceri, aminteşte dpa.

Citeşte şi: SUA: Ce trebuie ştiut despre ‘midterms’ – Black News

Între măsurile pe care intenţionează să le implementeze împreună SPD şi Verzii în Saxonia inferioară se numără un abonament lunar de transport local pentru elevi, ucenici şi voluntari în valoare de 29 de euro pe lună, creşterea salariului de debutant în învăţământ şi crearea unei companii publice pentru locuinţe care să asigure locuinţe la preţuri mai accesibile.

Primul proiect de pe agenda lor este un pachet de asistenţă în valoare de circa 1 miliard de euro menit să contribuie la atenuarea impactului resimţit de cetăţeni ca urmare a creşterii preţurilor la energie.