DISTRIBUIȚI
dpa

Partidul Social-Democrat (SPD) se menţine pe primul loc în preferinţele electorale cu doar două zile înaintea scrutinului parlamentar din Germania, dar Uniunea Creştin-Democrată (CDU) pare să fi redus din diferenţă, conform celui mai nou sondaj, informează mediafax.

Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), avându-l candidat la funcţia de cancelar pe Olaf Scholz, se menţine la nivelul de 25%, potrivit unui sondaj citat de postul ZDF şi de publicaţia Bild.


Citește și : UE denunţă spionajul cibernetic al Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni

În schimb, Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), care îl are candidat pentru postul de cancelar pe Armin Laschet, a crescut la nivelul de 23% în preferinţele electorale, în plus cu 1% faţă de sondajele de acum două zile.

Alianţa ’90 / Verzi (ecologistă) este creditată cu 16,5% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în Germania duminică. Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal) este la nivelul de 11%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 10%. Formaţiunea Die Linke (stânga) este la nivelul de 6%.

Citește și : Norvegia RENUNŢĂ la toate restricţiile pandemice