DISTRIBUIȚI
Operation World

Belgia şi-a închis joi spaţiul aerian din cauza unei probleme informatice de încărcare a datelor referitoare la planurile de zbor, a anunţat autoritatea belgiană pentru controlul traficului aerian (Belgocontrol), potrivit AFP, conform agerpres.

Avioanele nu pot survola teritoriul belgian începând cu puţin după ora locală 16:00 (14:00 GMT). ”Unele avioane sunt ţinute la sol, altele au fost nevoite să aterizeze”, a explicat Alain Kniebs, purtător de cuvânt al Belgocontrol.


Citește și : Zuckerberg, criticat de Centrul Simon Wiesenthal pentru lipsa de acţiune faţă de negarea Holocaustului „nazist”

Publicaţia belgiană Le Soir menţionează că procedura de securitate pentru astfel de cazuri se numeşte ‘clear the sky’ – toate avioanele sunt blocate la sol şi au interdicţie de a decola. Deocamdată este imposibil de estimat cât timp această pană informatică va afecta zborurile în spaţiul aerian belgian.

La aeroportul internaţional Bruxelles-Zaventem niciun avion nu a aterizat de la ora locală 16:17 (14:17 GMT); nu se cunoaşte deocamdată numărul pasagerilor blocaţi la sol. Ultimul avion a decolat de la Bruxelles la ora locală 16:11 (14:11 GMT), cu destinaţia Torino.

Belgocontrol a subliniat că nu există niciun pericol pentru securitatea traficului aerian, adaugă Le Soir.

Citește și : Premierul palestinian condamnă ferm noua lege care defineşte Israelul drept ”statul-naţiune al poporului evreu”