DISTRIBUIȚI
The New York Times

Spania dorește să investească 30 de milioane de euro într-un plan de urgență pentru refugiați prin care să gestioneze noul statut de principală destinație a imigranților proveniți din Africa, a anunțat guvernul spaniol, comform Reuters, potrivit mediafax.

După două luni de guvernare, prinul-ministru socialist Pedro Sanchez s-a oferit să primească sute de imigranți salvați din Marea Mediterană, în condițiile în care Uniunea Europeană nu a ajuns la un acord în criza migrației.


Citește și : Peste 10.000 de persoane trăiesc în adăposturi speciale după prăbuşirea unui baraj hidroelectric în sud-estul Laosului

Banii vor fi folosiți în acoperirea costurilor inițiale de gestionare a celor care sosesc pe plajele din Spania, de la asigurarea de pături și mâncare până la a identifica și a determina dacă acești oameni pot primi azil politic, a transmis un purtător de cuvânt al primului-ministru.

Luni, guvernul spaniol a deschis un centru temporar de primire pentru refugiați în regiunea Andaluzia care se află la 14 kilometri de țărmul Africii, despărțite fiind de Strâmtoarea Gibraltar.

Aflată în vizită la acest centru, care poate primi aproximativ 700 de persoane timp de patru-cinci zile până când poliția reușește să îi identifice, ministrul Muncii Magdalena Valerio, a afirmat că migrația este ”un fenomen ce nu poate fi oprit”.

Citește și : Franța: Parlamentul dă undă verde definitivă interdicţiei telefoanelor mobile în şcoli şi licee

”Politica migrației trebuie distribuită, toate țările din Europa ar trebui să se implice”, a adăugat aceasta.

Guvernul Sanchez a spus că fostul guvern nu a pregătit Spania pentru afluxul de imigranți, care a primit până acum aproximativ 24.000 de refugiați, conform agenției pentru refugiați din cadrul Organizației Națiunilor Unite, reprezentând aproximativ același număr de persoane cât au fost primite în Spania pe tot parcursul anului 2017.