DISTRIBUIȚI
Clinical Trials Arena

Guvernul spaniol a anunţat marţi că a decis să cumpere 50 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri contra Covid-19 de la trei laboratoare, numărul dozelor rezervate ajungând la mai mult de 100 de milioane, potrivit AFP, scrie news.ro .

La reuniunea de marţi, Consiliul de miniştri a aprobat cumpărarea a 20,9 milioane de doze de vaccin dezvoltate de Janssen, 8,3 milioane de de Moderna şi 23,5 milioane de CureVac, care vor fi furnizate în cadrul acrodurilor semnate de Uniunea Europeană cu aceste laboratoare.


Citește și : Grossi: ‘Nimeni nu ar avea de câştigat de pe urma opririi inspecţiilor’ AIEA în Iran

Executivul socialistului Pedro Sanchez a anunţat deja luna trecută că va primi vaccinuri de la alte două companii farmaceutice: 31,6 milioane de doze de vaccin produs de AstraZeneca şi 20,9 milioane de doze din cel produs de Pfizer-BioNTech, asigurându-şi astfel un total de peste 105 milioane de doze.

Cea mai mare parte din vaccinuri necesită două doze, iar aceste achiziţii vor ajunge pentru a imuniza cel puţin 52,5 milioane de persoane, mai mult decât 47 de milioane de locuitori cât are Spania.

Guvernul a precizat că vaccinurile rămase vor fi destinate „misiunilor de solidaritate” în beneficiul ţărilor care au dificultăţi de acces la vaccin.

Citește și : Cel puţin cinci morţi şi o persoană dată dispărută în urma inundaţiilor din centrul Vietnam

„Spania are acces garantat la vaccinuri care vor începe să fie furnizate începând din ianuarie şi care vor fi gratuite pentru cetăţeni”, a asigurat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Maria Jesus Montero, în timpul unei conferinţe de presă.

Spania este una dintre cele mai afectate ţări de pandemie ale Europei, cu mai mult de 45.000 de morţi şi peste 1,6 milioane de cazuri.