DISTRIBUIȚI
acpet.es

Spania şi Italia par să fi ajuns la un acord privind debarcarea în portul spaniol Mallorca a celor 107 migranţi blocaţi pe mare de 18 zile, a anunţat luni nava umanitară Open Arms, potrivit Reuters, potrivit agerpres.

Open Arms a descris această decizie drept una ”de neînţeles” dată fiind deteriorarea condiţiilor de pe navă şi apropierea acesteia de insula italiană Lampedusa.


Citește și : Manifestaţii în Kashmirul indian, unde autorităţile reimpun restricţii slăbite anterior

Pentru mai mult de două săptămâni, vasul cu migranţi a fost lăsat să plutească de-a lungul coastei italiene, provocând o dispută verbală între ministrul de interne Matteo Salvini şi Uniunea Europeană.

Open Arms a afirmat luni că debarcarea migranţilor în Mallorca ar prelungi cu încă trei zile situaţia dificilă în care se află cei 107 migranţi.

”Dacă s-a ajuns într-adevăr la un acord, este crucial pentru Italia şi Spania să îşi asume responsabilitatea pentru a se asigura, prin furnizarea mijloacelor necesare, că aceşti oameni vor fi debarcaţi în cele din urmă într-un port sigur”, a menţionat organizaţia Open Arms într-un comunicat.

Citește și : Protest pasnic urias la Hong Kong: sute de mii de manifestanţi au ieșit pe străzi