DISTRIBUIȚI
La ministra de Política Territorial y Función Pública, Carolina Darias, durante una rueda de prensa tras la celebración del Consejo Interterritorial en el Complejo de Moncloa, en Madrid, (España), a 4 de noviembre de 2020. Durante la reunión de esta tarde, el Consejo Interterritorial de Salud ha estudiado los criterios de duración de los confinamientos perimetrales y la opción de decretar confinamientos domiciliarios. 04 NOVIEMBRE 2020;COVID19;CONSEJO INTERTERRITORIAL;DARIAS;ILLA R.Rubio.POOL / Europa Press (Foto de ARCHIVO) 4/11/2020

Purtarea măştii sanitare nu va mai fi obligatorie începând de miercuri, 8 februarie, în mijloacele de transport în comun în Spania, a anunţat marţi guvernul de la Madrid, ridicând astfel una dintre ultimele restricţii sanitare încă în vigoare în ţară, relatează AFP, potrivit agerpres

„Am aprobat un amendament la decretul” privind masca sanitară prin care „obligativitatea purtării acesteia în transportul public” este ridicată, a declarat ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, la sfârşitul unei şedinţe a Consiliului de Miniştri.


Citește și : Damascul promite ONU că ajutorul cerut va ajunge la toţi sirienii

„Intrarea în vigoare va avea loc mâine”, miercuri, a adăugat ministrul care a salutat „stabilitatea situaţiei epidemiologice din ţară”.

Purtarea măştii sanitare va rămâne însă obligatorie în spitale, centrele de sănătate şi căminele de bătrâni.

Spania a ridicat obligativitatea purtării măştii în interior în aprilie 2022, însă masca a rămas obligatorie în transporturile publice (metrou, autobuz, trenuri etc.).

Citește și : Opt luptători au fost salvaţi de sub dărâmături în Turcia (VIDEO)

Aceasta măsură a fost întotdeauna respectată în ţară, care a fost grav lovită de primul val al pandemiei de COVID-19, în primăvara anului 2020.

Spania a fost chiar una dintre puţinele ţări care a reintrodus timp de câteva săptămâni, la sfârşitul anului 2021, obligativitatea purtării măştii în aer liber pentru a face faţă creşterii răspândirii variantei Omicron.