DISTRIBUIȚI

Patruzeci de persoane au fost arestate în Catalonia, în nord-estul Spaniei, fiind suspectate că ar aparţine unei organizaţii care a introdus prin portul din Barcelona zece tone de cocaină în zece ani, a anunţat marţi Garda Civilă, relatează AFP, conform agerpres.

‘Una dintre persoanele arestate’ aparţine ‘Casuals’, cea mai radicală facţiune a fanilor echipei FC Barcelona numiţi ‘Boixos Nois’, consideraţi periculoşi şi de extremă-dreapta, a declarat Garda Civilă din Barcelona.


Citește și : Canada : Şoferul furgonetei , pus sub acuzare marţi pentru zece crime cu premeditare în cazul atacului din Toronto

Anchetatorii au confiscat 470.000 de euro în numerar şi 30 de vehicule de lux. De asemenea, ei au blocat 128 de conturi bancare şi au pus sechestru pe 44 de proprietăţi imobiliare – în valoare de peste 25 de milioane de euro – inclusiv pe un hotel din oraşul de coastă Pineda de Mar, din Catalonia.

Organizaţia destructurată, care era implicată în traficul cu mari cantităţi de cocaină provenită din America de Sud, exercita un ‘control direct asupra docherilor, a personalului de securitate şi a altor angajaţi portuari de pe terminalul de containere al portului din Barcelona’.

Presupusul său lider, ‘M.M.R, deşi provenit dintr-o familie modestă care se ocupa cu comerţul ambulant, a acumulat o avere imensă sub forma unor proprietăţi imobiliare împărţite între mandatari şi apropiaţi’, a mai spus Garda Civilă. El folosea o reţea complexă de companii ‘pentru a spăla milioane de euro provenite din traficul de droguri’.

Citește și : Fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, neagă în faţa judecătorilor orice genocid

Unul dintre locotenenţii lui M.M.R, membru al ‘Casuals’, este acuzat că ar fi fost însărcinat să comită acte de violenţă, în strânsă legătură cu grupuri de origine rusă, experţi în reglare de conturi.

Gruparea ‘Boixos Nois’ l-a ameninţat în trecut pe preşedintele FB Barcelona, Joan Laporta, prin mesaje agresive scrise pe faţada casei sale, după ce clubul a pus în practică o strategie de marginalizare a acestor suporteri radicali, expulzaţi de pe Camp Nou, stadionul FC Barcelona.