DISTRIBUIȚI

sursa foto:  AFP

Preşedintele provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a anunţat într-o conferinţă de presă că poliţia a arestat doi suspecţi după atentatul de joi, de la Barcelona, informează Reuters.

Într-un mesaj în reţeaua Twitter, poliţia a dezminţit că un al doilea suspect se ascunde într-un bar, aşa cum afirmaseră unii ziarişti locali. Numărul de atacatori nu este încă clar, observă Reuters.


Citeşte şi: Poliţia spaniolă l-a IDENTIFICAT şi ARESTAT pe atacatorul din Barcelona- FOTO/VIDEO

Potrivit agenţiei de presă spaniole EFE, care menţionează surse din poliţie, primul arestat este un tânăr de origine magrebiană din Marsilia, pe nume Diss Oukabir, rezident legal în Spania. Un alt suspect, care a trecut de un baraj rutier lovind un poliţist cu vehiculul pe care îl conducea, a fost găsit ceva mai târziu mort în autovehicul, la câţiva kilometri de locul unde poliţiştii au tras asupra sa în încercarea de a-l opri.

Un oficial al guvernului regional catalan a confirmat, tot prin Twitter, că bilanţul atacului este de 12 morţi şi cel puţin 50 de răniţi. Puigdemont a afirmat că au fost spitalizate cel puţin 80 de persoane şi că localnicii s-au prezentat în număr mare să doneze sânge.

Poliţia anunţase deja că atacul este considerat de natură teroristă. Statul Islamic a revendicat ulterior atentatul prin propria sa agenţie de presă, Amaq, preluată de Reuters.

Citeşte şi: Imagini ŞOCANTE la câteva secunde după ATENTATUL din Barcelona – VIDEO